Ondanks onze zorg en aandacht voor de productie kunnen er afwijkingen in het hout voorkomen. Dit proberen wij tot een minimum te beperken. Hout is en blijft een natuurproduct. Ons hout is gezaagd en gedroogd met een vochtpercentage tussen 8% en 12%, waardoor het product geschikt is voor gebruik in een verwarmde ruimte. Hout neemt vocht op en laat vocht los, afhankelijk van de luchtvochtigheid in de omgeving. Ten gevolge van deze verandering zal ook het volume in de breedte zich enigzins vertraagd gaan wijzigen.
Hout zal weinig werken wanneer de luchtvochtigheid in de woonkamer e.d. redelijk gelijk blijft. De hoogte van de luchtvochtigheid is van belang voor de mate van het werken van de houten delen waaruit uw meubel bestaat. Om de luchtvochtigheid te meten kunt u het beste een geijkte hygrometer gebruiken. Deze plaatst u op ooghoogte, niet op de tocht en niet in de zon.
U dient er rekening mee te houden dat de luchtvochtigheid in het stookseizoen extreem laag kan worden, met als gevolg het krimpen van de houten delen, waardoor de naden zichtbaar worden. In dat geval kan een luchtbevochtiger in combinatie met een hygrometer een afdoende oplossing bieden.
Een nagenoeg constante luchtvochtigheid van ongeveer 55%, met in de winter een daling van 10% en in de zomer een stijging van 10%, is voor zowel uw massief eiken meubel(s) als voor u zelf een gezond leefklimaat.
In onze garantievoorwaarden zijn alleen productiefouten opgenomen. Het werken van hout valt niet onder onze garantievoorwaarden. Het is de verantwoordelijkheid van de klant zelf om het werken van hout zoveel mogelijk tot een minimiem te beperken